PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS

  • Poniedziałek
  • Wtorek
  • Środa

06.00

07.00

08.00

09.00

10.00

11.00

12.00

13.00

14.00

15.00

16.00

17.00

18.00

19.00

20.00

06.30

Sałatka brokułowa z makaronem penne śniadanie

Sałatka brokułowa z makaronem penne

składniki:
Pierś z kurczaka 50g, brokuł 50g (5 różyczek), makaron penne 45g, papryka czerwona 40g, cebula czerwona 20g, jogurt naturalny 60g (6 x łyżka), przyprawy – curry, oliwa 10g, pestki słonecznika 5g.

sposób przygotowania:
Mięso umyć i pokroić w drobną kostkę, dodać ulubione przyprawy i grillować na patelni posmarowanej oliwą. Brokuł ugotować na parze. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Ugotować makaron al dente. Cebulę pokroić w piórka i sparzyć wrzątkiem. Wszystkie składniki wymieszać razem z jogurtem naturalnym i przyprawić curry. Sałatkę posypać pestkami słonecznika.

360 kcal

10.30

Jajecznica z cukinią i pomidorami drugie śniadanie

Jajecznica z cukinią i pomidorami

składniki:
Jajko 1 sztuka 50g, cukinia 30g, pomidory 50g, cebulka dymka 10g, tost pełnoziarnisty 2 sztuki 80g, oliwa z oliwek 5g.

sposób przygotowania:
Sposób przygotowania: Jajko roztrzepać aż do uzyskania delikatnej piany, dodać startą cukinię i drobno skrojone pomidory oraz cebulkę dymkę. Całość doprawić pieprzem i ziołami podsmażyć mieszając na patelni posmarowanej oliwą.

350 kcal

13.30

Ryba duszona z kaszą gryczaną obiad

Ryba duszona z kaszą gryczaną

składniki:
Kasza gryczana 50g, dorsz 200g, włoszczyzna 150g, bulion warzywny 250ml, koncentrat pomidorowy 30g, oliwa z oliwek 20g.

sposób przygotowania:
Kaszę ugotować. Rybę przyprawić, skropić cytryną. Włoszczyznę zetrzeć na tarce i zalać bulionem, dodać przecier pomidorowy i oliwę i przyprawić do smaku. Dusić pod przykryciem ok. 10 min, po czym dodać rybę i dusić wszystko razem ok. 10-15min. Podawać z kaszą.

540 kcal

17.00

Sałatka z kurczakiem i orzechami podwieczorek

Sałatka z kurczakiem i orzechami

składniki:
Sałata lodowa 1⁄4 x główka, kurczak 40g, jogurt naturalny 30g, orzechy dowolne bez soli, pieprz, sól, dowolne przyprawy ziołowe, oliwa z oliwek 5g, pieczywo chrupkie 2 kromki.

sposób przygotowania:
Orzechy uprażyć na patelni bez dodatku tłuszczu. Sałatę umyć i poszarpać na mniejsze kawałki. Kurczaka umyć pokroić w kostkę i doprawić, a następnie podsmażyć na patelni grillowej z niewielką ilością oliwy z oliwek (5g). Jogurt naturalny wymieszać z przyprawami (np. curry pieprz, sól, papryka suszona) i zalać wszystkie składniki. Całość wymieszać. Spożywać z pieczywem.

180 kcal

20.30

Kanapka z pastą z indyka kolacja

Kanapka z pastą z indyka

składniki:
Indyk, pierś bez skóry 50g, chleb żytni razowy 80g (2 x kromka), ananas w gęstym syropie, plastry z puszki 20g (1 x krążek), jogurt naturalny 0% 40g, musztarda 10g (1 x łyżka), sałata (liść), oliwa z oliwek 5g (1 x łyżeczka).

sposób przygotowania:
Mięso podsmażyć na patelni teflonowej posmarowanej oliwą z oliwek na złocisty kolor albo ugotować w lekko osolonej wodzie. Następnie przełożyć do naczynia, dodać ananas i całość zmiksować za pomocą blendera. Do pasty dodać musztardę, jogurt naturalny i dokładnie wymieszać, na końcu doprawić pieprzem oraz solą. Gotową pastą posmarować kanapki i położyć liść sałaty.

210 kcal

06.30

Owsianka z jabłkiem

350 kcal

10.30

Sałatka z ryżem, tuńczykiem i kukurydzą

360 kcal

13.30

Indyk w sosie paprykowym

520 kcal

17.00

Zapiekanka warzywna

190 kcal

20.30

Tost z serem feta i rukolą

540 kcal

06.30

Pieczywo graham z twarogiem warzywnym

350 kcal

10.30

Bagietka pełnoziarnista z szynką parmeńską i warzywami

360 kcal

13.30

Makaron pappardelle z kurczakiem, pomidorami i cukinią

540 kcal

17.00

Sałatka z kurczakiem i orzechami

175 kcal

20.30

Ryż z indykiem i brokułami

540 kcal

opłać i zaplanuj
dietę TUTAJ
1640 kcal
białko 17%
tłuszcz 25%
węglowodany 58%

TWOJA ZMIANA - TWOJA
DECYZJA

standart
  • 50 propozycji żywieniowych
  • Wytyczne żywieniowe
  • Stały kontakt mailowy

1-mc

super
  • Telefoniczna konsultacja z dietetykiem
  • 50 propozycji żywieniowych
  • Wytyczne żywieniowe
  • Stały kontakt mailowy
  • Dwutygodniowa rekonsultacja telefoniczna

1-mc

premium
  • 3 telefoniczne konsultacje z dietetykiem
  • 150 propozycji żywieniowych
  • Wytyczne żywieniowe
  • Stały kontakt mailowy
  • Dwutygodniowe rekonsultacje telefoniczne

3-mce

59 zł

kup tutaj

150 zł

kup tutaj

290 zł

kup tutaj