Wróć do listy
 

KRÓLEWSKI OMLET Z KURAKMI I SEREM PLEŚNIOWYM

KRÓLEWSKI OMLET Z KURAKMI I SEREM PLEŚNIOWYM  W kuchni FitNOW jak zwykle sezonowo i przepysznie! Dzisiaj mamy dla Was śniadaniową ucztę. Omlet z kurkami i serem Brie. Doskonała opcja jesiennego śniadania nisko–węglowodanowego. Gotowy w 15 minut!

 Czas przygotowania: 15 minut

Składniki na 1 porcję:
kurki ¼ x szklanka,
czosnek 1 x mały ząbek,
masło 1 x płaska łyżka,
jajka 3 x sztuka,
mleko 2% 2 x łyżka,
oregano, bazylia,
rukola 10g,
ser brie 20g.

Sposób przygotowania:
1. Na patelni rozpuścić masło i podsmażać umyte i pokrojone na kawałki kurki z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
2. Grzyby smażyć 2 minuty, a następnie zdjąć z patelni.
3. W misce roztrzepać jajka z mlekiem, solą i pieprzem.
4. Wylać masę z jajek na natłuszczoną rozgrzaną patelnię i pozostawić pół minuty bez mieszania.
5. Po tym czasie na wierzch dodać kurki i kawałeczki sera Brie.
6. Delikatnie przy pomocy łopatki przełożyć omlet na drugą stronę.
7. Smażyć minutę i przełożyć na talerz.
8. Omlet udekorować rukolą.
9. Smacznego!

Wartość odżywcza w 1 porcji:
Energia: 432kcal
Białko: 25,2g
Tłuszcz: 34g
Węglowodany: 4,5g