Wróć do listy
 

WANILIOWE NALEŚNIKI PROTEINOWE...

Sekret smaku...

WANILIOWE NALEŚNIKI PROTEINOWE... Naleśniki proteinowe są niewiarygodnie łatwe i to prawdopodobnie najzabawniejszy sposób jedzenia proszku proteinowego. Dlaczego? Ponieważ można wypełniać je różnorodnymi nadzieniami! Możesz napełnić je fistaszkami, owocami, dżemem, masłem migdałowym lub orzechowym albo bananami lub ciemną czekoladą i jagodami! Możesz nawet umieścić w nich proteinowe nadzienie lub pudding kazeinowy, by zapewnić sobie nieziemskie, wysokoproteinowe doświadczenie!


W czym tkwi sekret? Przygotowanie naleśników nie jest trudne, ale może być frustrujące jeśli nie do końca wiesz co robisz. Wskazówki umieszczone poniżej sprawią, że przyrządzanie naleśników zakończy się sukcesem.
1. Będziesz potrzebować dobrej patelni z nieprzywierającą powłoką. Najlepiej jeśli masz specjalną patelnię do naleśników. Jednak jeśli nie masz, nie martw się – wszystko jest w porządku, pod warunkiem, że masz dobrą patelnię z powłoką nieprzywierającą.
2. Pokryj patelnię olejem kokosowym, olejem rzepakowym albo olejem w sprayu zanim wlejesz ciasto. Jeśli nie natłuścisz patelni odpowiednio, twoje naleśniki zaczną do niej przywierać i przypalać się.
3. Upewnij się, że patelnia jest dobrze rozgrzana zanim wlejesz na nią ciasto. Jednak, gdy ciasto będzie już na patelni, ogień powinien być średniej wielkości.
4. Smażenie naleśników to szybki proces. Jeśli smażysz ich kilka jednocześnie, myśl o sobie jak o maszynie: nalej, obróć, przerzuć na talerz.